• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Изключително достойно и успешно представяне на ученичката ни от 7.а клас Мария-Антоанета Петкова на Националния кръг на олимпиадата по Български език и литература. Мария–Антоанета (единствен представител на София област) влезе в конкуренция с ученици от водещи училища в страната. Нейната работа бе оценена със 72,67 т. от общо 100 т. Голям принос за този резултат има и учителката по БЕЛ г-жа Лилия Груева.
Поздравления за Мария-Антоанета и г-жа Груева!

На тържествена церемония, в подкуполното пространство на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ в град София, г-жа Росица Иванова – началник на РУО - София област връчи почетни грамоти и плакети за високи постижения през учебната година в предучилищното и училищното образование на директори, ученици и педагогическите специалисти от образователните институции на територията на Софийска област.
В КАТЕГОРИЯ „УЧЕНИК НА 2021 ГОДИНА - ЗРЕЛОСТНИК“ ОТ СОФИЙСКА ОБЛАСТ:
Най-успешните ни зрелостници, завършващи средно образование с отличен успех и постигнали успехи в различни областни и национални кръгове на олимпиади, конкурси, състезания и други училищни и извънучилищни дейности:
Лало Иванов Лалов – ученик от 12. клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица
КАТЕГОРИЯ „УЧИТЕЛ НА 2021 ГОДИНА“ ОТ СОФИЙСКА ОБЛАСТ:
За цялостен принос в развитието на образователното дело в областта и страната:
Емилия Йорданова Самарджиева – старши учител по география и икономика в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица
Учител на 2021 година от Софийска област:
Лилия Любомирова Груева – „най-изявен млад учител“ - учител по български език и литература в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица"

На 29.05.2021 г. фолклорна група ,,Звездица" при СУ ,,Св. Паисий Хилендарски" - гр. Златица взе участие в Националния фолклорен фестивал - конкурс ,,НЕСТИЯ" - ,,Бъдност за талантите на България". Фестивалът се осъществи пред ДК "Средец" в парк ,,Заимов" - гр. София.
Групата спечели не само сърцата на публиката, но и заслужено 1-во място и златен медал.
Поздравления за талантливите деца и тяхната ръководителка - г-жа Цветанка Георгиева - учител по музика!

През настоящата учебна година учениците от 4.б клас, с класен ръководител г-жа Павлина Божкова, участваха в състезанията на Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ по различните учебни дисциплини. До финалния - национален кръг, достигнаха 6 ученици, които бяха наградени с медали и грамоти.
Сребърни медали получиха:
Александър Александров Харалампиев,
Божидар Иванов Джамяров,
Валери Валериева Петкова,
Виктор Людмилов Кантарджиев,
Иван Николаев Николов.
Златен медал и грамота "Победител" в Националното състезание получи Мария Иванова Робова.
Поздравления за всички деца и тяхната учителка!

Ана-Мария Бързакова от 6.б се представи отлично на областния кръг на олимпиадата по математика и се класира на първо място. За шести клас няма национален кръг.
Поздравления за Ани, както и за нейната преподавателка по математика г-жа Аделина Павлова! Пожелаваме им здраве и още много успехи!