• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

След успеха на Лало Лалов от 12.а клас, който се класира за Националния кръг на олимпиадата по География и икономика, трябва да отбележим и много добрите постижения на другите ученици на областния кръг на Националната олимпиада по География и икономика: Ана- Мария Бързакова и Нино Нинов от 6.б клас заеха съответно 1-во и 2-ро място, Николета Марчева от 6.а клас се класира на 4-то място във втора възрастова група. Борил Неделев от 5.б клас е на 10-то място в първа състезателна възрастова група, която бе и най-многобройна. За учениците от пети и шести клас няма национален кръг на олимпиадата.
Деян Велков от 9.а клас се класира на първо място в шеста възрастова група.
Всички те се подготвяха по Национална програма на МОН "Ученически олимпиади и състезания", модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади".
Поздравления за учениците и тяхната преподавателка г-жа Емилия Самарджиева!

Интересен урок за хайдути, четници, въстаници изнесоха представители от Национално дружество "Традиция", регионален клон Златица, пред учениците от пети клас. Децата имаха възможност да се докоснат до бита и традициите на българите от 19-ти век.
Благодарим на нашите гости за емоционалния урок по родолюбие!

През месец февруари Училищната комисия по БДП (Безопасност на движението по пътищата) към СУ „Св.Паисий Хилендарски“ организира конкурс за рисунка на тема „СПАЗВАМ ПРАВИЛАТА“, заложена в годишния план по БДП на училището. С тази инициатива се повишава вниманието на учениците към правилата за безопасно движение.
В конкурса участваха ученици от първи до четвърти клас.
Комисия определи сред тях най-добрите художници, които бяха наградени от директора на училището - г-жа Емилия Микова.

Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица, членове на Евроклуб „Златица”, бяха отличени в Допълнителния модул на програмата „Училище – посланик на ЕП”. Те спечелиха участие в инициативата на Европейския парламент „Евроскола”. Събитието се проведе онлайн. Участниците бяха поздравени от председателя на ЕП Давид Сасоли, а след това участваха в дискусия на тема "Укрепване на солидарността на ЕС по време на извънредни ситуации: Трябва ли да се ангажираме повече?" с вицепредседателя на ЕП Катарина Барли.

В СУ "Св. Паисий Хилендарски" започна реализацията на най-новия ни проект - обучение по японски език в електронна среда на ученици от прогимназиален и гимназиален етап. Проектът бе спечелен чрез конкурс, организиран от Японската фондация към Министерство на външните работи на Япония. Целта е подпомагане на образователни програми в условията на Ковид-19. Водещ на курса е г-жа Елеонора Колева, дългогодишен преподавател по японистика в СУ "Св. Климент Охридски". Учениците ще имат възможност да получат основни познания за японската азбука, култура и традиции. Благодарим на инж. Стоян Генов - кмет на Община Златица за подкрепата при подготовката на проекта!