• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 12.03.2018г. в СУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Златица започна пилотното тестване на учебните програми по Гражданско образование за XI и XII клас на Министерство на образованието и науката по проект „Гражданското образование в действие” на фондация „Софийска платформа”.

За трети път СУ "Паисий Хилендарски" излъчи отбор за участие в международния турнир на английски език на фондация „БЕСТ", съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Фондацията предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. Турнирът се проведе на 18 и 19 февруари в София с генералното спонсорство и подкрепа на Американското посолство за България и събра над 300 ученици от цялата страна.

На 23 февруари в СУ „Св. Паисий Хилендарски“-гр. Златица се проведе открит урок по Информационни технологии на тема: “Статистическа обработка на данни с програмата MS Excel“. Гости на събитието бяха старши експертът по математика в РУО София регион Добрина Банова, учители по Информационни технологии в гимназиален етап от общини Елин Пелин, Горна Малина и региона на Средногорието.

В читалище „Христо Смирненски“ се състоя музикално-поетичната вечер на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ под надслов „България помни“, посветена на 140 годишнината от Освобождението на България.

Патрисия Георгиева Праскова – ученичка от 7 „а“ клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица е републикански шампион по тенис на маса за девойки до 15 години за 2018 г.