• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За да бъде ефективно обучението на учениците, то трябва да се осъществява в съвременна образователна среда. Това не е непременно класната стая, колкото и добре да е оборудвана тя. В момента учениците от втори клас се запознават с миналото и настоящето на родния край - по музика изучават народни песни, по български език четат народни приказки. Много често виждам как децата не могат да разберат какъв е бил животът в миналото, не разбират приказките и песните. Къде най-добре могат да усетят тази атмосфера, ако не в музея.

Специална комисия към Държавна агенция „Закрила на детето“ избра за представител на Софийска област в Националния съвет на децата Пламена Питекова от 11.а клас, а за неин заместник - Владимира Пушкарова от същия клас.

На 14.05. 2018г. група от 25 ученици от десети и единадесети клас на СУ „Свети Паисий Хилендарски ‘’ гр. Златица , посетиха Британския съвет в гр. София. Цел на посещението беше учестие в семинар „Brit up”, с таргет група младежи между 16 -18 г., желаещи да подобрят и тестват знанията и уменията си по английски език.
Събитието протече в три части.

 

 

 

От 7 до 10 юни в град Русе се проведе финалният кръг на Ученическите игри по тенис на маса за девойки 8. – 10. клас.
Отборът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“- град Златица в състав Патрисия Праскова, Денислава Милева, Станимира Величкова и Ния Тодорова се представи изключително силно, зае първо място и стана шампион на България по тенис на маса за 2017/2018 година. Патрисия Праскова се класира на второ място в индивидуалната надпревара.