• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

По традиция в партньорската програма между СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Аурубис се включват проекти, които насърчават ученици с повишен интерес към информационно-комуникационните технологии. Чрез програмата за 2018 година Николай Ушанов от 11 „а“ клас получи пълен годишен абонамент за обучителната платформа aula.bg.

Аула е платформа за компютърни онлайн обучения, които обхващат базови програми като Word и Powerpoint, специализиран софтуер като AutoCAD, 3DS Max и Photoshop и програмиране на софтуер като Excel, InDesign и AutoCAD с цел автоматизация чрез скриптови езици. Николай може да избира, според интересите си, от над 45 различни курса, всеки в рамките на 80-90 учебни часа.
През месец март Николай Ушанов завърши с отличен успех първия си курс в платформата HTML5 и CSS3 и получи сертификат, стандартизиран по Европейската квалификационна рамка. В резултат от обучението той се запозна с основите на съвременните технологии за WEB разработка и изграждане на уеб сайтове, усвои умения за разработка на сайт и изграждане на цялостен интерактивен дизайн.
В следващите месеци Николай ще изучава езика JavaScript, а след това планира да продължи с WordPress. Единадесетокласникът вече е избрал своята професионална област – WEB програмиране.