• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


На 4 юни в малката зала на НЧ „Христо Смирненски“ се проведе финалното събитие на обучението по презентационни умения за ученици в гимназиален етап на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ град Златица.

Проектът е част от програмата за партньорство на Община Златица с Аурубис България, а ментор на гимназистите е г – н Михаил Стефанов – един от най-вдъхновяващите обучители по презентиране в България. Под негово ръководство над седемдесет гимназисти усвоиха умения за анализ на аудиторията; избор на тема, поставяне на цел, генериране на идеи и структура на презентацията; разказване на истории и техники на публично говорене. Пред изпълнената до краен предел зала осем момичета и момчета показаха, че се вълнуват от важни, обществено значими теми и не се страхуват да изказват публично своята позиция по тях. Вниманието на публиката беше насочено както към глобални теми като трафик на хора, тъмната страна на интернет, наркотици, така и към теми касаещи човешката личност и взаимоотношенията между хората.
Г – жа Нели Стефанова - директор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ поздрави участниците в курса за огромния напредък, който са постигнали. Тя благодари на г – н Стефанов за усилията да даде на всеки младеж увереност в собствените сили и да провокира желание за изява пред публика.