• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 14.05. 2018г. група от 25 ученици от десети и единадесети клас на СУ „Свети Паисий Хилендарски ‘’ гр. Златица , посетиха Британския съвет в гр. София. Цел на посещението беше учестие в семинар „Brit up”, с таргет група младежи между 16 -18 г., желаещи да подобрят и тестват знанията и уменията си по английски език.
Събитието протече в три части.

В началото участниците се включиха в ролева игра „Как да мислим като Шерлок”, провокираща бързи реакции, въображение и изграждаща умения за работа в екип. Във втората част учениците се запознаха с възможностите за явяване на световно признатите тестове за владеене на чужд език - CAE, IELTS, TOEFEL, необходими за кандидатстване в чуждестранни университети. Лекторите, уважавани дами, лица на British Council, приветстваха любопитството и активността на нашите представители. Последната трета част, истинско предизвикателство към гимназистите, беше дигитален трикомпонентен тест по английски език: лексика, граматика и слушане с разбиране. Те се впуснаха в двучасова битка, с върховни усилия и страхотно напрежение, за да покажат своите умения и компетентности.
Най-високи резултати постигнаха Гергана Ласкова, Йордан Терзов, Ивайла Дуралиева, Николай Градинаров, Теодор Тодоров, Алекси Зашев и Иван Андреев, покрили едно от най-високите нива на „Aptis for teens”, съобразено с Общоевропейската езикова рамка- С 1. Останалите участници от групата покриха ниво В2, което също е голям успех.
Осъществяването на този проект е с изключителното съдействие и финансова подкрепа на Аурубис България.