• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За да бъде ефективно обучението на учениците, то трябва да се осъществява в съвременна образователна среда. Това не е непременно класната стая, колкото и добре да е оборудвана тя. В момента учениците от втори клас се запознават с миналото и настоящето на родния край - по музика изучават народни песни, по български език четат народни приказки. Много често виждам как децата не могат да разберат какъв е бил животът в миналото, не разбират приказките и песните. Къде най-добре могат да усетят тази атмосфера, ако не в музея.


За учениците от 2 „а“ клас слънчевият 20 октомври беше ден изпълнен с много емоции, познания и забавления. Посещението в с. Чавдар в новооткрития ПЪРВИ ИНТЕРАКТИВЕН ФОЛКЛОРЕН ЦЕНТЪР не беше просто обикаляне на изложбени зали и разглеждане на музейни експонати. Чрез интерактивни игри и изпълнението на задачи от нов тип, учениците се докоснаха до традициите, миналото и бита на хората от родния край, усвоиха трайни и ефективни знания.
След това второкласниците посетиха пекарна „Прованс“, където всички се превърнаха в истински майстори хлебари с шапки и престилки. Госпожа Мария Цачева им разказа за пътя на хляба от малкото зрънце до нашата трапеза, организира различни игри и им помогна да си направят питка със сирене - учене чрез действие, в съвременни условия.
Чудесен финал на учебната екскурзия беше посещението на Археологически парк „Тополница“, в местността „Св.Петка“. Учениците разгледаха експозицията в музея и се докоснаха до бита на хората от преди 7000 години. В красивия параклис на върха запалиха свещичка и, както повелява традицията, се помолиха за здраве и благоденствие на всички. Завърнаха се в Златица доволни и щастливи от наученото и ползотворния ден.
Венета Каменова – кл. ръководител на 2 „а“ клас