• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 19 март за единадесети път се проведе най-популярната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“. В нея се включиха утвърдени мениджъри от 270 водещи компании, изявени представители на организации и обществени институции. Проявата е в пълен синхрон с тенденцията образованието да придобива все повече практическа насоченост и да дава реална представа на младите хора за отношенията в бизнеса и необходимостта от координирани действия.

Официален старт на работния ден даде президентът  Росен Плевнелиев. 

В СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ подготовката за участие в инициативата започна преди два месеца.  Желаещите да участват  трябваше да потърсят  баланс между желания и възможности,  да открият своите силни страни и да ги отразят в своите CV –та така, че да бъдат избрани. Шестнадесет момичета и момчета успяха да участват в един работен ден, който никога няма да забравят. Позициите бяха толкова разнообразни, колкото разнообразен и шарен е самият живот – театър „Възраждане“ гр. София, „Челопеч Майнинг“, УниКредит Булбанк гр. Пирдоп,  вестник „Камбана“, „Средногорие медия“, Община Златица, Читалище „Христо Смирненски“ - Компютърен център на   библиотеката. Навсякъде „сработването“ бе въпрос на минути и гимназистите с увереност се включиха  в работния процес. Ето мнения на някои от участниците:
Радина Димитрова: Интересно е да застанеш зад камерата, да интервюираш, да правиш монтажи. Денят, който прекарахме в „Средногорие медия“ беше интересен, забавен и полезен. Оказа се, че в телевизията всеки един човек трябва да разбира и да се съобразява с работата на останалите от екипа.

Анелия Грънчарова: В „Камбана прес“ ни посрещнаха с усмивка. Възложиха ни задачата да направим училищен вестник с осем страници. Работихме усърдно,  вдъхновено и получихме висока оценка. В края на работния ден разменихме телефони и имейли и обещахме, че отново ще се срещнем.

Елица Генова :  Актьорското майсторство е  моя страст. Приех това предизвикателство, с огромна радост и малко страх, защото за хората от провинцията нещата изглеждат по-нереални и недостижими.

Роберт Янакиев, бивш директор на театър „Възраждане” успя да ме въведе в обстановката на театъра и с това се потвърдиха моите очаквания, че театърът – това е едно необятно и възвишено изкуство. Успях да видя, как се „сглобява” една постановка и колко труд, търпение и общи усилия са необходими, докато нещата бъдат във вида, който сме свикнали да виждаме.

Накрая искам да пожелая на всеки да изпита емоцията, която ме съпътстваше през този топъл и слънчев понеделник. Бъдете оптимисти, черпете от житейския опит с пълна сила и не спирайте да мечтаете! Може пък един ден да ви се усмихна от сцената на театър „Възраждане”...