• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Стана традиция СОУ „Св. Паисий Хилендарски“  град Златица да организира и финансира тийм билдинг за бъдещите гимназисти. От 22 до 28 август осмокласниците  от паралелката с прием след седми клас профил Технологичен  - Предприемачество и бизнес  бяха на летен лагер – школа в Кранево.  Инициативата бе част от подготовката  за новата учебна година, защото за формиране на екип се изисква време за  сработване и съвместно участие в ситуации със силен емоционален заряд. Всеки ден се провеждаха занимания по английски език или се организираха екскурзии.  Най-впечатляващи бяха посещенията на Ботаническата градина  в град Балчик и Aладжа манастир  - най-известният скален манастир по Българското Черноморие.

Летният лагер на море бе една чудесна възможност за забавление и обучение  през  ваканцията. Персоналът на хотел „Фрегата” се беше погрижил   всички да се чувстват превъзходно във всеки един момент и да могат да се насладят на прекрасното време и  морето.

Бъдещите гимназисти се завърнаха почернели и заредени с приятни емоции.

Весел смях, бронзов тен и морски бриз!  Ако към картината добавим музика, ритъм, танци става ясно, че говорим за нещо необикновено.  Творческата ваканция на „Мaрчинг бенд” и мажоретния състав на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” град Златица отлично съчета репетиции за предстоящи изяви, релакс,  спорт и забавления.

Ключовата дума, която  предопредели  успешната реализация на всички дейности по време на морския лагер - школа  е „дисциплина”!  Благодарение на усърдието и ентусиазма на ръководителя  -  г-н Тодор Цачев  трудните партитури се оказаха преодолимо препятствие, а на репертоара могат да завидят формации с много по-дълга творческа история.

За всички Кранево със сигурност вече е една от любимите дестинации по Черноморското ни крайбрежие и те дълго  ще пазят  спомена за това чудесно лято.     Ръководителят на бенда, участниците в школата и техните родители изказват благодарност на ръководството на Аурубис  България и Община Златица за финансирането на инициативата.