• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Н а 16 ноември 2012 в СОУ „П.ХИЛЕНДАРСКИ” – град Златица се проведе открит урок на тема „Учебна компания, Бизнес идея”. Събитието е част от Световната седмица по предприемачество – организирана за пети пореден път  от Джуниър Ачийвмънт – България. Тази година е под патронажа на Президента на Република България г-н Плевненлиев.

Целта е, чрез контакт с представители на реалния  бизнес, да се насочат младите хора към изследване на потенциала си,  развитие  чрез иновации,  въображение и творческа мисъл в сферата на предприемачеството.

Открития урок бе организиран от Учебната компания „Creative hands” – „Сръчни ръце” на 11 а клас – Профил информационни технологии, с интензивно изучаване на Английски език. Учениците представиха дейността си през изминалата учебна година и поставиха стратегиите и целите за 2012 г/2013 година.

С почерпения опит от предишните  пет учебни компании, с  присъщото си вдъхновение  и креативност, новият управителен съвет начело с Анелия Грънчарова – президент е уверен в просперитета „Creative hands”.

Мануела Тотева – Мениджър ”Комуникации” на Аурубис – България – бизнес консултат на събитието, беше впечатлена от  високите познания и умения на учениците в областта на Мениджмънта и Предприемачеството.

Гости на събитието: Стоян Генов – Председател на Общинския съвет –град Златица,  Димо Тодоров - заместник кмет, Иван Негойков – представител на местния бизнес, Радослава Чолакова и Ангел Геров – представители на Ротари клуб – град Пирдоп.

Г-жа Нели Стефанова изрази задоволство от работата на „Creative hands”.   Тя заяви , че ученическата компания развива не само умения да се управлява малък бизнес, но и в  по – широк план подпомага формиране на умения за управление на бъдеща кариера, оценка на собствената конкурентноспособност и шансове за  бъдеща реализация.

Директор Нели Стефанова изтъкна, че от  тази учебна година в СОУ „П.Хилендарски”  започна обучение по програмите на Джуниър Ачийвмънт на  ученици още от първи клас.