• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 14 февруари  учениците от трети клас  на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” посетиха Община  Златица във връзка с темите „Административен център” и „План на града”, които децата изучават по програмите на Джуниър Ачийвмънт  -  предприемачество и бизнес.

Г-н Стоян Генов посрещна учениците в заседателната зала. Той ги запозна със  задълженията си  като председател на общинския съвет – законодателна власт и с функциите на изпълнителната власт, в лицето на общинската администрация, ръководена  от кмета на Общината.

Учениците  бяха подготвили много съдържателни въпроси за бъдещето на общината, на които г-н Генов отговори подробно. Децата  връчиха на председателя на Об С рисунки, на които бяха  нарисували мечтите си за Златица / ученически стол, плувен басейн, районен съд, парк, кино, зоологическа градина, детски площадки/ , с надеждата да бъдат реализирани.  Интересни проекти на кошчета за разделно събиране на отпадъци, изработени от третокласниците и техните родители, бяха подарени  на Общината. Срещата продължи при архитекта, в техническа служба, където децата  видяха плана на град Златица и се запознаха с професията на архитекта и проектанта. Разбраха, какво е мащаб.

Всички останаха много доволни от посещението. Учениците се почувстваха като активни и отговорни граждани на град Златица.

Лили Илиева – старши учител