• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 28 март в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр.Златица се проведе „Ден на ученическото управление”. За един ден учениците имаха шанса на усетят какво е да бъдеш учител, директор или помощник-директор. За всяка позиция имаше много желаещи и за да бъдеш конкурентноспособен са необходими  много знания, умения и креативност.

В ролята на учители се превъплатиха по няколко ученици от всеки клас. Нашият директор за един ден бе Иван Ушанов от 11 „а” клас. Той имаше двама помощници - Мадона Руменова и Иван Андреев, и двамата от 6 „а” клас.

Попитахме Иван Ушанов, защо пожела да бъде директор за един ден и как се чувства? Той отговори:

„Исках да разбера какво е усещането да си директор, какво прави той за нашето училище, дали е лесно да се управлява институция с над 500   човека. Разбрах, че въобще не е лесно да бъдеш директор – изисква се много енергия, има много отговорности и задължения.”

На въпроса „ Какво е да бъдеш помощник-директор?” Мадона и Иван отговориха:

„Трудно е, но е приятно,защото помагаш   на учениците за тяхното обучение и развитие. Понякога попадаш в най-различни ситуации и трябва бързо да намериш изход, което не е едно от най-лесните неща. Беше много интересно!”