• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Проект, чиято цел е да събуди интереса към четенето сред учениците на СОУ "Свети Паисий Хилендарски", е едно от трите отличени предложения в инициативата "Ученици-лидери", организирана от Българския харвардски клуб.

Задачата бе ученици да развият собствени идеи за начини за подобряване на училищната среда, допълнително развиване на знанията и уменията на учениците, доброволческата дейност и извънкласните инициативи.

Проектът на учениците от 8 клас Теодора Лазарова, Илияна Стоилова и Росен Томов с ръководител Деница Видолова, учител по английски език, бе сред осемте допуснат до защита проекта от четиринадесет подадени от цялата страна. На 13 април те представиха идеята си пред осем членното жури и другите отбори - ученици от  държавни и частни профилирани гимназии в Пловдив и София, както и ученици от Варна, Павликени, Павел Баня и Горна Малина. До края на учебната година те имат амбициозната задача да осъществят серия от събития, състезания и предизвикателства към съучениците си, чрез които да ги предизвикат  да потърсят книгите, да се забавляват с тях, откривайки важни и полезни знания, и да развиват нови умения и нагласи за успех и принадлежност към училищната общност.

Деница Видолова