• 0728 66271 | 0728 66181
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сведенията  за първия български възрожденец  са оскъдни, но интересът, провокиран от стремежа да знаят повече за патрона на своето  училище,  накара  учениците от пети и шести клас да потърсят  информация в книгите, посветени на него , и в интернет. И тази година Паисиевата седмица ги  развълнува с предложенията за участие в конкурси и състезания. Подготвени добре, те  участваха в състезание на тема: „Знаем ли всичко за Паисий?“.

Оспорвано  между петите и шестите класове премина словесният двубой, който се проведе на 4.12.2013 година в  НЧ „Христо Смирненски“. Пламена и Ивайла представяха  шестите класове, а Стефан, Патрисия и  Григор се състезаваха за пети  клас.

Публиката също не остана безучастна.Освен че подкрепяше своите представители, тя допълваше казаното за Паисий и даваше интересни отговори на въпроси от подготвената за нея викторина.

Приятна  изненада поднесоха  учениците от 5-и „б“ клас, които в стихове представиха изключителния принос на Хилендарския монах за това, да я има България.

След обявяване на резултатите,  директорът на училището , Нели Стефанова, поздрави присъстващите и награди участниците в  състезанието.